nlc.hu
Aktuális

Ezért álltak le a szolgáltatók

Áramszünet miatt állt le a Telekom és a Vodafone hálózata

Az egyik szerverközpontban áramszünet volt, ami több szolgáltató hálózatának leállását eredményezte. A problémát szerencsére már helyreállították.

Január 2-án, nagyjából fél 12 magasságában az egész ország területén akadozni kezdett, vagy teljesen elérhetetlenné vált a Vodafone mobil- és internet hálózata – írja a 24.hu. 

Az ország számos pontjáról érkeztek problémát jelző kommentek, az információk szerint azonban más szolgáltatóknál is akadtak problémák, köztük a Diginél, illetve a Telekomnál is. A Telekom ügyfelei például arról számoltak be, hogy egyáltalán nem tudtak hívásokat kezdeményezni, továbbá tévés kimaradás is észlelhető volt. 

Áramkimaradás miatt állt le több szolgáltató

Áramkimaradás miatt állt le több szolgáltató (Fotó: Unsplash)

„Áramellátási hiba miatt a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége ma délelőtt akadozhatott. A helyreállításon folyamatosan dolgozunk, a fennakadásért elnézést kérünk. Köszönjük a türelmet!” – tette közzé a szolgáltató egy Facebook-bejegyzésben. 

A Vodafone közleményében azt írta, hogy a kimaradást egy áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, amely ideiglenesen befolyásolta a szolgáltatások elérhetőségét. Hozzátették, miszerint előfordulhat, hogy néhány mobilkészülék továbbra sem csatlakozik automatikusan a hálózathoz. 

„Ha tapasztalnád, javasoljuk, hogy egyszerűen indítsd újra a készüléked, vagy válts repülőgép üzemmódra, majd térj vissza az eredeti állapotba, amely megoldást jelent.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top