Áramszünet miatt állt le a Telekom és a Vodafone hálózata

Sz.Cs. | 2024. Január 02.
Az egyik szerverközpontban áramszünet volt, ami több szolgáltató hálózatának leállását eredményezte. A problémát szerencsére már helyreállították.

Január 2-án, nagyjából fél 12 magasságában az egész ország területén akadozni kezdett, vagy teljesen elérhetetlenné vált a Vodafone mobil- és internet hálózata – írja a 24.hu. 

Az ország számos pontjáról érkeztek problémát jelző kommentek, az információk szerint azonban más szolgáltatóknál is akadtak problémák, köztük a Diginél, illetve a Telekomnál is. A Telekom ügyfelei például arról számoltak be, hogy egyáltalán nem tudtak hívásokat kezdeményezni, továbbá tévés kimaradás is észlelhető volt. 

Áramkimaradás miatt állt le több szolgáltató (Fotó: Unsplash)

„Áramellátási hiba miatt a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége ma délelőtt akadozhatott. A helyreállításon folyamatosan dolgozunk, a fennakadásért elnézést kérünk. Köszönjük a türelmet!” – tette közzé a szolgáltató egy Facebook-bejegyzésben. 

A Vodafone közleményében azt írta, hogy a kimaradást egy áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, amely ideiglenesen befolyásolta a szolgáltatások elérhetőségét. Hozzátették, miszerint előfordulhat, hogy néhány mobilkészülék továbbra sem csatlakozik automatikusan a hálózathoz. 

„Ha tapasztalnád, javasoljuk, hogy egyszerűen indítsd újra a készüléked, vagy válts repülőgép üzemmódra, majd térj vissza az eredeti állapotba, amely megoldást jelent.”

Exit mobile version