Aktuális

Minden eddigi Volán és MÁV bérlet megszűnik márciustól, két kivétel van

A vármegyebérlet és az országbérlet marad, az eddigi 65 kedvezményből 43 megszűnik.  

Kétféle, egy napra szóló kedvezményes jegyet is beígért a kormány: a vármegye24 napijegy 999 forintba, a Magyarország24 napijegy 4999 forintba kerülne, és korlátlanul felhasználható a MÁV és a Volán összes járatán. Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden, Debrecenben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az eddigi 65-féle kedvezményből 22 marad meg március elsejétől. Mindegyik

vonat a síneken

50 százalékos kedvezményes utazásra jogosít majd.

A 65 év felettiek mellett a 14 év alattiak is ingyen utazhatnak. A 14 -25 év közöttiek, ha nem bérlet vásárlás révén utaznak, akkor 50 százalékos kedvezményt kapnak. Az oktatásban és egészségügyben dolgozók is féláron utazhatnak, ha regisztrálnak a kedvezmény igénybevételére.

A 65 évesnél fiatalabb nyugdíjasok kedvezményesen vásárolhatnak

vármegye-, illetve országbérletet. Az eddig 90 százalékos kedvezménnyel utazó fogyatékosok, tartós betegek és nagycsaládosok –ingyen közlekedhetnek a MÁV és a Volán járatain országszerte. Lázár azt állította sajtótájékoztatóján, hogy Budapest bérlettel lehet majd utazni a Volán- és MÁV-járatokon, ha a vármegye- és az országbérleteket az összes BKK-járaton elfogadják – ezzel a konstrukcióval viszont a BKK minden bizonnyal csődbe menne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top