nlc.hu
Aktuális
Moór Marianna élete

Így él ma a Jászai Mari-díjas színésznő, Moór Marianna

A 80 éves művész boldogan éli a mindennapjait második férjével.

Moór Marianna már gyerekként látható volt a képernyőkön: tizennégy évesen szerepelt először filmben, az utána való években pedig temérdek színdarabban, filmben, és tévésorozatban tűnt fel. Művészetét számtalan díjjal jutalmazták: kétszer kapott Jászai-díjat, több életműdíjjal is elismerték, a Kossuth-díjjal pedig 2004-ben tüntették ki. Bár ma már visszavonult a pályától, időnként ad néhány interjút, melyekben beszámol jelenlegi életéről. Így történt most is, amikor a Klubrádió vendége volt.

 „Én elzártam magam a világtól, mert úgy érzem, hogy erre van szükségem. Így érzem jól magam, vagy így érzem rosszul magam, tök mindegy. Barátaim vannak, velük összejövünk. Nem túl gyakran, mert már öregek vagyunk” – kezdte a színésznő, akiről kiderült, hogy  tavaly február végén balesetet szenvedett, melynek következtében több helyen is eltört a keze. „Nem tudok hátranyúlni, nem működik a kezem. Háromszor műtötték a karomat, de nem működik rendesen. Tudok autót vezetni, de csak rövid távra megyek” – mondta az esetről Moór Marianna. És hogy jár-e mostanában színházba? Arról is beszélt.

Moór Marianna

Moór Marianna (Fotó: Olajos Piroska)

 „Kint lakom majdnem vidéken, és nincs parkolóhely a városban, így nem lehet színházba járni, nyugdíjból taxizni meg túl sok. Úgyhogy kevesebb előadást látok, és amit látok, az sem mindig boldogít. Peremartoni Kriszta kolléganőm és barátnőm – akit nagyon szeretek – mondja, hogy ’tudod, hol van most nagyon jó színház? Miskolcon!’ Olyan jó színházi előadásokat lát, ráadásul összeforrott, egységes a társulat, mint régen, az előadások után együtt vannak a színészek. Most előadás után mindenki rohan haza” – nyilatkozta a színésznő, melyet a story.hu szemlézett. Moór Marianna jelenleg második férjével, az egykor állatorvosként dolgozó 86 éves Aladárral éli a mindennapjait. Első férjétől, Sára Sándortól egy fia született, Balázs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top