nlc.hu
Aktuális

A meggyilkolt Baumann Péterre emlékeztek

Szívszorító módon emlékeztek meg az Újbudán meggyilkolt rendőrről – videó

Egy éve történt az újbudai rendőrgyilkosság: Baumann Péter rendőr főhadnagyot halálra késelte egy dühöngő.

Éppen egy éve, 2023. január 11-én este, Újbudán az őrjöngő Sz. Szilárd halálra késelte Baumann Péter rendőr főhadnagyot. A Rendőrség videójában szülei és kollégái emlékeznek a hős rendőrre. Baumann Péter gyermekkoráról édesapja mesélt sírva családi történeteket.

 

A bejegyzés így szól:

“Pontosan egy éve örökre elveszítettük szeretett kollégánkat, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot. Egy éve Péter esküje szerint cselekedett, úgy, ahogy a mai nap is tenné, ha megtehetné. Szolgált és védett, legfőbb feladatáért, hogy megvédje az embereket, az életét áldozta. Kollégánkat 2023. január 12-én éjszaka, intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy újbudai társasházban. Két társát, Dobos László r. főtörzszászlóst és Kállai László r. főtörzszászlóst a támadó súlyosan megsebesítette. Ma hősünk előtt tisztelgünk, és rá emlékezünk. Emléktáblája előtt, a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon Péter családja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi önkormányzat vezetői, kollégák, barátok rótták le kegyeletüket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top