nlc.hu
Aktuális

Háztűz egy nyest miatt

Egy nyest miatt gyulladhatott ki egy ház Tácon

Szerencsére senkinek sem esett baja.

Egy nyest rághatta el a vezetékeket, emiatt gyulladhatott ki egy ház padlása szombat reggel Tácon – számolt be a Tények. Hatalmas füst gomolygott, miután a családi ház padlástere teljesen leégett.

A szomszédok – amikor látták a méteres lángokat – egymást ébresztették fel, hogy segítsenek a bajba jutott  családnak. A házban lakóknak sikerült időben kimenekülni. 

Magát a tüzet csak úgy észleltük, hogy a szomszédok szóltak, hogy keljünk fel, mert a szomszédban tűz van. Átmentünk, hogy tudunk-e segíteni valamiben” – nyilatkozta egy ott élő. Ezután nem sokkal megérkeztek a tűzoltók, órákig oltották a tüzet. Az alsó szintre szerencsére nem terjedtek át a lángok, de elázott.

A táci ház padlása teljesen kiégett - Forrás: TV2 / Tények - videó

A táci ház padlása teljesen kiégett – Forrás: TV2 / Tények – videó

A tűz pontos okát szakemberek vizsgálják, de a szomszédok azt hallották, hogy egy nyest miatt csaptak fel a lángok. “Állítólag nyest volt fent a padláson, és elrághatta a vezetéket” – mesélte egyikük a Tényeknek.

A nyestek ugyan ragadozók, de nem rágcsálók, nagyon szeretik a vákuumcsöveket, a gyújtáskábeleket és a vezetékek szigetelését, az autókban is képesek több százezer forintos kárt okozni. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője még pár éve arról beszélt portálunknak, hogy a nyestek urbanizációja már 10-20 éve elkezdődött, amikor az ember elkezdte kiszorítani természetes élőhelyéről a fajt. Remekül alkalmazkodtak a városi környezethez, jól érzik magukat elhagyott épületekben, pincékben, padlásokon és autók motorházában is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet A biztonsági kamera felvétele a lakástűzről, amelyet egy kutya okozott Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top