nlc.hu
Aktuális

Áramütés ért egy gyermeket egy magánóvodában, az üzemeltető nem ismerte be bűnösségét

Áramütés ért egy kisgyermeket egy magánóvodában, az üzemeltető nem ismerte be bűnösségét

A másfél éves gyermek égési sérüléseket szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolnak.

A vádirat szerint a nő egy olyan magánóvodát üzemeltetett, ahol olyan hűtő- és fűtőberendezéseket helyeztek el a padlón, amelyek nem voltak ellátva vétlen vagy szándékos érintés elleni burkolattal. Bár a vádlottnak erről tudomása volt, a szükséges védőrácsokat nem szerezte be.

2017. május 8-án az egyik 15 hónapos gyermek bebújt a hűtő- és fűtőberendezés mögé, hozzáért a készülék burkolat nélküli, feszültség alatt lévő villamos csatlakozó részéhez és a kezén 8 napon túl gyógyuló égési sérülést szenvedett.

Kalapács a bíróságon

A kép csak illusztráció (Fotó: Profimedia)

Az előkészítő ülésen a nő nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok előterjesztését követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2024. május 9-én a vádlott kihallgatásával folytatódik, áll a hivatalos közleményben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top