nlc.hu
Aktuális

Baleset miatt már nem táncolhat Németh Andor

4 évet kell várnia a combműtétre a neves magyar show-táncosnak, Németh Zsolt Andor csak mankókkal tud közlekedni

Derékba tört a híres táncos karrierje.
mankó

Németh Zsolt Andor egészen fiatal korától a táncnak élt, s a budapesti művészélet ismert alakja volt. Táncosként dolgozott a Vígszínházban, a Tháliában, a Madáchban, az utóbbi években pedig a Tatán alapított tánciskolájában oktatott. A neves show-táncosnak plusz munkákat kellett vállalnia – legutóbb futárként dolgozott egy tatai cégnél –, hogy működtethesse a tánciskoláját, ám egy munkahelyi baleset ezt a lehetőséget is elvette tőle. Mint a Blikk írja, november végén egy tatabányai telephelyre kellett mennie átvennie egy csomagot: a raktáros 2,5 méter magasból dobott le neki egy 15 kilósat.

„Sikerült elkapnom, de a súly alatt oldalra kellett lépnem és megroggyant a lábam. Éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben” – mesélte a lapnak Németh Zsolt Andor. Pár nappal később kiderült: a combcsontja kiugrott a helyéről, elkezdte kikoptatni a csípőjében a porcot, a jobb lába pedig 3 centiméterrel megrövidült.

A tatabányai kórházban azt mondták, ha tb-alapon műtteti meg magát, 4 évet kell várnia, mire sorra kerül a várólistán. Jelenleg csak két mankóval képes járni, a táncról pedig le kellett mondani.

Közben pedig ügyvédet keres, aki képviselné a kártérítési ügyben, amit majd a tatabányai cég ellen indít.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top