Aktuális
Szponzorált tartalom

Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora – így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!

A felvételi pontszámítás egészen addig gyerekjáték, amíg nem találkozol azzal a problémával, hogy minden egyetemre és annak minden szakára különböző metódussal számítanak a pontjaid. Az SZTE megújult pontkalkulátora pont ebben segít a felvételizőknek, egy átláthatóbb és letisztultabb rendszerrel. Mutatjuk, hogy hogyan!

Megváltozott felvételi eljárás

 2024-re a felvételi eljárás több ízben is változott, ezért fontos, hogy ezeket az újításokat figyelembe véve kalkuláljuk pontszámunkat. Megszűnt a jogszabályi minimumpont, illetve az emelt szintű érettségi sem alapkritérium a továbbiakban. Azt, hogy az emelt szintű érettségi a jelentkezés feltétele-e, minden felsőoktatási intézmény maga döntheti el. Továbbá a többletpontok rendszere is módosult, egy új kategória jött létre „intézményi pont” néven, ahol az egyetemek saját pontrendszert alakíthatnak ki, mely szakonként változhat.
Hogy mit is jelentenek ezek a változások, hogyha a Szegedi Tudományegyetem hallgatója szeretnél lenni?

Az SZTE-n eltörölték a minimumpontot, továbbá a legtöbb szakon nem feltétel az emelt szintű érettségi.

SZTE pontkalkulátor

Változások a felvételi eljárásban (Forrás: felvi.hu)

Az egyetem megújult pontkalkulátora pedig naprakészen számítja ki pontjaidat, szakspecifikusan, számodra a legkedvezőbb lehetőségeket számba véve.

Az intézményi pontok rendszere sokkal összetettebb idén. Az SZTE pontkalkulátora megmutatja a felvételizőnek, hogy melyik a nyerő taktika a különböző felvételi stratégiái közül, illetve, hogy pontjait hogyan kombinálja annak érdekében, hogy az a legmagasabb pontszámot eredményezze(…)

Azért álltunk neki a fejlesztésnek, hogy igazodjunk a hozzánk jelentkezők elvárásaihoz és ne egy több száz oldalas pdf-ből kelljen kibogarászniuk a különböző szakok feltételeit 

– mondta Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója.

Kalkuláljunk együtt!

Az SZTE pontkalkulátora érdeklődési kör alapján a megjelölt képzéseken kívül további szakokat is ajánl kitöltőjének, ami a begyűjtött adatok alapján egy jó döntésnek bizonyulhat a jelentkező számára!
Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora - így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!
Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora - így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!
Ezt követően ki kell tölteni a már jól megszokott módon tanulmányi és érettségi eredményekkel a felületet. Egy rendkívül hasznos újítás, hogy ezek az adatok elmentve maradnak, így valahányszor újra böngésznénk az oldalon, már nem kell újra és újra kitölteni ezt a részt.
Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora - így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!Miután beírtunk mindent, a kalkulátor kiszámolja a pontjainkat, majd felsorakoztatja az elmúlt években az adott szak ponthatárait, amivel hosszú perceket spórolunk meg, amit azzal töltenénk, hogy kikeressük ezeket az adatokat. Így kapunk egy egyértelmű képet arról, hogy milyen esélyekkel indulunk a felvételi folyamatban.
Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora - így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!
A következő újítás pedig sok-sok jövendőbeli egyetemistát fog megmenteni a felvételi bakiktól, ugyanis az SZTE pontkalkulátora jelzi, hogyha a felvételiző nem tesz eleget a szak követelményeinek a megadott adatai alapján.

A fenti ábrán például nem teljesülnek az érettségi követelmények a megjelölt képzéshez.

A fenti ábrán például nem teljesülnek az érettségi követelmények a megjelölt képzéshez.

Minél zöldebb a kart és szakot feltüntető ábra, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a felvételiző be fog kerülni a választott képzésre. Azonban vörössel van jelölve, ha valami oknál fogva nem érvényes a jelentkezés

– tette hozzá Szakál Péter.  

Ahogy az ábrákon is látható, az SZTE pontkalkulátor felülete letisztult, egyértelmű és könnyen használható. Gyorsan lehet vele dolgozni, olyan fontos adatokat szűr ki használójának, amikkel még felkészültebben hoz döntéseket a továbbtanulásával kapcsolatban.

Mit hoz a jövő?

Az SZTE pontkalkulátora már most nagy népszerűségnek örvend, ehhez mérten már most tervekkel és új fejlesztési ötletekkel várják az egyetem dolgozói a következő felvételi időszakokat.

A jövőben célunk, hogy a kalkulátornak legyen egy olyan tanári funkciója, amivel az oktató a végzős osztályát át tudja segíteni a rendelkezésére álló legalaposabb tudással a felvételi időszakon. (…)

Folyamatosan növekszik a regisztrált felhasználók száma, exponenciálisan nő az elvégzett kalkulációk száma. A rendszer népszerű, és valós profilok használják, akik visszajárnak kiegészíteni a pontszámaikat, frissíteni a portfóliójukat.

A Szegedi Tudományegyetem már most is össze van kötve a pontkalkulátoron regisztrált felhasználókkal: ha bárkinek bármilyen kérdése van, a rendszeren keresztül felteheti, majd az adott képzés tanulmányi osztálya megválaszolja azokat. Így a felvételizők pontos és releváns választ kapnak kérdéseikre.

Így szerezz öt pontot az érettségi pontszámodhoz

„A tanulás tanulása…” című kurzus elvégzésével az SZTE-n öt intézményi pontszám zsebelhető be. Ez minden szaknál érvényes, kivéve az általános orvos osztatlan képzésen és a fogorvos osztatlan képzésen. A kurzusról bővebben IDE kattintva olvashatsz.

Azonban bármennyire is sokat jelent öt pont, más stratégiát is érdemes bevetni a jelentkezésekkor.

Mindenkinek azt ajánljuk, hogy ne tegyen fel mindent egy lapra! Olyan taktikát kövessen, amiben az összes rendelkezésre álló helyen megjelöl egy szakot, és több szakot választ az adott képzési területből! Természetesen kövesse az álmait, és az első helyen az legyen, ahová a leginkább szeretne bekerülni, de a többi hely se maradjon soha üresen. Mert minél több szakot jelöl meg a felvételiző, annál nagyobb az esély, hogy felvételt nyer a megjelölt szakok valamelyikére

– tanácsolta Szakál Péter az SZTE oktatási igazgatója.

Új, hasznos funkciókkal bővült az SZTE pontkalkulátora - így számítsd ki leghatékonyabban a pontjaidat!
Egyetemre fel, és próbáld ki még ma az SZTE megújult pontkalkulátorát!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top