nlc.hu
Aktuális

A svájci Alpokban szenvedett tragikus balesetet egy holland család

Mélybe zuhant egy holland család a svájci Alpokban, mind meghaltak

Vizsgálják, hogy az anya és két gyermeke miért zuhanhatott a mélybe.

Szörnyethalt egy holland család a svájci Alpokban, mert túrázás közben a mélybe zuhantak, írja az MTI.

Az 57 éves nő, 25 éves lánya és 22 éves fia Montreux közelében indult túrázni. A Rochers de Naye hegyre indultak, amely több mint 2000 méter magasan emelkedik a Genfi-tó keleti partjai fölé. Csütörtökön veszett nyomuk, holttesteikre pedig pénteken találtak rá 300 méterrel a túraútvonal alatt. Egyelőre vizsgálják, hogy miért zuhanhattak a mélybe. A fiú Lausanne-ban élt, testvére és édesanyja pedig Hollandiában.

Montreux, Svájc

Fotó: Natthapol Bussai/Getty Images

Néhány nappal ezelőtt egy magyar túrázó veszítette életét a hegyekben. A 45 éves férfinak az észak-szlovéniai Kamniki-Alpokban veszett nyoma. A feltételezések szerint péntek reggel indult útnak Kamniska Bistrica területéről a Grintovec és a Skuta hegycsúcs felé, és utoljára élve a 1793 méteren lévő Kokrsko Sedlo hágó környékén látták.

A rendőrség helikopterekkel kereste, míg a hegyimentők a földön kutattak utána. A keresési és mentési művelet nagyon körülményes volt a meredek terület, a csúszós hegyoldal és a sűrű köd miatt, utóbbi a holttestet helikopteren szállító mentőcsapat felszállását is megnehezítette. A hivatalos közlemény szerint a férfi megcsúszott és elesett a meredek, havas és jeges terepen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top