nlc.hu
Aktuális

Bennet von Vermes gyilkossága

Gyertyatartóval gyilkolt a drogos milliomos csemete, áldozata anyja retteg

Drogparti közben, gyertyatartóval gyilkolta meg volt iskolatársát a félig magyar fiatal.

A 23 éves Alex Morgan 2014 decemberében Svájcba utazott, hogy a családjával síeljen. Mivel elhagyta a lakáskulcsát, úgy alakult, hogy az estét ismerőse, az általa a londoni Regent’s Collegeből ismert Bennet von Vertes lakásán töltötte. A drogokkal feldobott, görbe este gyilkossággal végződött.

Bennet a drogok hatására „idegállapotba került”:

a kickboxban jártas fiatal előbb egy üvegasztalra dobta vendégét, majd annak szilánkjaival kezdte szurkálni, miután egy méter hosszú gyertyatartóval is fejbe verte. Alexnek csak a fején több mint 50 sérülést találtak. Von Vertes ezután Alexra térdelve lenyomta a torkán a gyertyatartót, amitől a fiú megfulladt.

A Daily Mail szerint az alaposan elfajzott kékvérű Bennet von Vertes kilenc év börtön után nemrég feltételesen szabadlábra került. A meggyilkolt fiú ügyvéd édesanyja, Katja Faber most attól fél, hogy mostantól

Gyertyatartóval gyilkolt a drogos milliomos csemete, áldozata anyja retteg

bármikor összefuthat fia gyilkosával,

mivel az szintén Zürichben él. „Felzaklat a brutalitás, ahogyan a fiamat megölte. Sosem fogok beletörődni ebbe az öntelt kegyetlenségbe. Nagyon-nagyon nehéz érzés tudni, mennyit szenvedett Alex az utolsó pillanataiban, és az is, hogy életem végéig Alex nélkül kell élnem.”

Faber naplót vezetett von Vertes bírósági peréről. Leírta, hogy a fiatal műkereskedő évekig meg sem szólalt, három ügyvédje kommunikált helyette a tárgyalásokon. Egyetlenegyszer beszélt, amikor azt mondta, nincsenek értékelhető emlékei a bűncselekményről.

A gyilkos tette után nyugodtan zuhanyozni ment.

A ketamin, kokain, és altató hatása alatt lévő von Vertes azzal a védekezett, hogy hallucinált a drogok miatt. Alexet „egy zöld földönkívülinek hitte, aki az életére tör”.

A svájci bíróság elfogadta a védekezést, a kábítószeres befolyásoltság miatt gondatlanságra változtatták a vádat. Von Vertes nem csak a gyilkosság miatt kapott eredetileg 12 év börtönt, hanem mert

egy londoni szállodában a barátnőjét is megerőszakolta.

„Figyelmeztettem Bennet családját, hogy időzített bomba. Veszélyes, képtelen kontrollálni a kábítószeres szokásait. Azt is mondtam, ha így folytatja, megöl valakit, de nem foglalkoztak vele” – vallotta a lány a tárgyaláson. Egy másik vádpont szerint Bennet mozgó taxiból próbált kilökni egy lányt, de ezt a szálat végül ejtették.

Az elítélt édesapja, László von Vertes jó nevű galériát visz Zürichben. A gyilkosság előtt néhány évvel őt is megtámadta a fia, úgy, hogy a szomszédhoz kellett átmenekülnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top