nlc.hu
Aktuális

Sírtolvajok Tiszaburán

Már a fémbetűket is lelopják a sírokról, hogy eladják

Napirenden a temetőbekamerázás.
sírrabló,

Máshová akarják temettetni halottaikat a tiszaburaiak, annyi a lopás és rongálás a helyi temetőben, a helyieknek elegük van és félnek is a sírrablóktól – számolt be a Tények. Több család is szólt már a polgármesternek, hogy exhumálnák a holttesteket és másutt újratemettetnék. A vandálok ugyanis széttúrják a sírokat, sőt még a gránit sírkövekről is lefeszegetik a rézbetűket és a -számokat, hogy színesfémként eladhassák. Többek között a korábbi polgármester síremlékét is megrongálták.

A helyiek megdöbbentek a rongálást látva. „Nagyon nagy felháborodás volt. Már olyanokat is mondtak  a hozzátartozók – hiszen sok embernek már nem itt él a leszármazottja, hanem szomszéd településen –, hogy ők elviszik a halottaikat, exhumálják a sírt és átköltöztetik, de ezeket már sírva, elcsukló hangon mondták, végső elkeseredésükben” – nyilatkozta Farkas László, Tiszabura polgármestere. Mint mondja, kamerarendszert telepítenek a ravatalozóba és faluőrséget hoznak létre, hogy egész éjszaka ellenőrizhessék a temetőt.

A rendőrök a legutóbbi bejelentés után egy nappal elfogtak, majd előállítottak egy 20 éves tolvajt, aki fémbetűket és -számokat lopkodott le a sírokról.

Hasonló rongálás nem először fordult elő: tavaly Szatmárcsekén kamaszok több sírhely tábláját is széttörték bújócskázás közben, csak az a sír maradt épen az ottani temetőben, amelyiket nem volt erejük kihúzni a földből.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top