nlc.hu
Aktuális

Reagált az ATV

Reagált az ATV Somos András távozására

Korrektnek tartják András hozzáállását.

Somos András a mai napon bejelentette távozását az ATV-től. A minap igencsak kellemetlen helyzetbe került, amikor Márki-Zay Péter volt az ATV Szigorlat című műsorának vendége. A Mindenki Magyarországa Néppárt elnökét Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója és Somos András, valamint Krug Emília műsorvezetők kérdezték. A beszélgetés során szóba került a pedofília, ennek kapcsán pedig Kaleta Gábor, volt perui magyar nagykövet ügye is.

Somos András

Fotó: Olajos Piroska

Az ATV élő adásában Somos András kijelentette: „Kaleta nem pedofil”. Márki-Zay Péter meghökkent a kijelentésen, de a műsorvezető nem engedett a véleményéből. A csatorna később azt nyilatkozta, elhatárolódnak a műsorvezető kijelentésétől és fegyelmi eljárást indítanak ellene. András a mai napon közösségi oldalán tudatta, távozik a csatornától. 

Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet. 1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt.

Az ATV saját Facebook-oldalán reagált András közleményére:

Az ATV elfogadta Somos András döntését, és korrektnek tartja az ominózus interjú óta tanúsított hozzáállását. Az ATV köszöni Somos András sokéves kitartó munkáját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top