nlc.hu
Aktuális

Érdi Mária Európa-bajnok

Érdi Mária Európa-bajnoki címet szerzett

A vitorlázó ILCA (Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságán Érdi Mária aranyérmes lett.

Érdi Mária győzött a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságán. Az olimpián is induló Érdi Mária élről kezdhette az éremfutamot és rajt-cél győzelmet aratott. Minden bóját elsőként véve meggyőző fölénnyel ért a célba. A litván Viktorija Andrulyte második, a francia Louise Cervera pedig harmadik lett. 

Érdi Mária

Érdi Mária (Fotó: MVM Zrt.)

“Életem egyik legnehezebb versenye volt.

Gyenge szél és sok-sok kiszámíthatatlanság, amit kaptam ettől az Eb-től, de sikerült az egész mezőnyből a legjobban alkalmazkodni mindezekhez. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a tavalyi világbajnoki arany és Eb-bronz mellé most egy Európa-bajnoki cím is társul. Edzőmmel jó taktikát raktunk össze, és ez eredményesnek bizonyult. Nem volt egyszerű, mert az éremfutam előtt nagyon sűrű volt a mezőny a dobogós helyek tekintetében” – értékelt Eb-győzelme után Érdi Mária.

“Már a kontinensbajnokság előtt tudtam, hogy

itt az győzhet, aki a legkevesebb hibát követi el,

és jó döntéseket hoz. Próbáltam ezt a két dolgot minden futam előtt és alatt szem előtt tartani. Természetesen nagyon örülök annak, hogy a vb-cím után ilyen hamar sikerült az Európa-bajnoki címet is elnyernem – nyilatkozott az M1-nek Érdi. Bár szerinte “néhány nagy név azért hiányzott a mezőnyből”, az idei világbajnok, dán Anne-Marie Rindom ott volt.
“Tegnap is

volt, hogy harmincadikként értem fel az első bójához

és onnan kellett feljönnöm. Nagyon örültem, hogy ott volt a sebességem, és hogy ilyen kiszámíthatatlan körülmények között nekem sikerült a legjobban versenyeznem” – mondta Érdi. A női olimpiai ILCA 6 osztályban 107 versenyző indult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top