nlc.hu
Aktuális

Németország áprilistól legalizálja a marihuánát

Németországban nyugodtan lehet füvet szívni áprilistól

A német parlament pénteki döntése részben legalizálta a marihuána használatát.

Magánszemélyek és egyesületek áprilistól kis mennyiségben termeszthetnek és birtokolhatnak kannabiszt Németországban, a berlini parlament által pénteken elfogadott törvény értelmében – írja a Guardian.

Az Olaf Scholz kancellár és hárompárti koalíciója által hozott törvény alapján legfeljebb három marihuána növényt lehet otthon tartani, magánfogyasztás céljából. Április elsejétől otthon maximum ötven gramm kannabiszt lehet tartani, sőt

nyilvános helyeken is lehet legfeljebb 25 gramm

az embernél. A törvény csak 18 éven felüliekre vonatkozik. Az ennél fiatalabbaknak természetesen továbbra is tilos lesz a kannabisz használata, amit egészségügyi-mentális szempontból is érdemes komolyan venni.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter szerint „Két célunk van, a feketepiac visszaszorítása, valamint a gyermekek és a fiatalok jobb védelme”. A konzervatív ellenzék eközben a kábítószer-fogyasztás elősegítésével vádolta a minisztert.

Rendszeresen körülbelül hétmillió német szív

füvet a nyolcvanhárom milliós országban. A kormány szerint sokan gyógyászati okokból használnak füvet, az új törvény pedig elősegítheti, hogy jobb minőségű kannabiszhoz jussanak.

Málta és Luxemburg után Németország a harmadik európai uniós tagállam, ahol legalizálták a kannabisz személyes használatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top