nlc.hu
Aktuális

Fizetős magániskolává alakítaná a minisztérium a budai Tamási Áron Gimnáziumot

Fizetős magániskolává tenne egy budai gimnáziumot a minisztérium

A Tamási Áron általános iskolát és gimnáziumot magántulajdonba adnák és fizetőssé tennék.

Február 29-én, csütörtökön rendkívüli szülői választmányi ülést tartottak a Budapest XII. kerületében, Farkasréten lévő Tamási Áron általános iskola és gimnáziumban. A meglepett szülőkkel pedig  ismertették azt az elképzelést, ami szerint kezdeményeznék az  iskola fenntartó-váltását – írta a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kerületi csoportja közösségi oldalukon.

Az elhangzottak szerint az általános iskolát

és gimnáziumot jelenleg fenntartó KLIK helyett 2025-től a Gábor Dénes Egyetem nevű magánegyetem venné át a fenntartói jogokat. A KLIK jelenlegi elnöke egyébként Hajnal Gabriella, az iskola volt igazgatója. A 2025-től beiratkozók számára tehát az iskola fizetőssé válna, így ha a mostani hetedikesek ide szeretnének gimnáziumba járni, akkor azt már csak a most 100-150 ezer forintosra saccolt havi díj kifizetése fejében tehetnék meg.

 

A szülők és tanárok most 15 napot kaptak

a kérdések feltételére, illetve véleménynyilvánításra. A Gábor Dénes számára szerencsés lenne, ha hozzájuk kerülne a budai gimnázium, hiszen az biztosíthatná a magánegyetem hallgatói utánpótlását. A megküldött anyagokból ugyanakkor nem derül ki egyértelműen, hogy

az iskolások milyen plusz szolgáltatást kapnának a tandíjért.

Az is érdekes kérdés, hogy fenntartóváltás esetén vajon hová fognak járni a nagyjából 600 gyerek közül azok, akiknek a szülei nem tudják megfizetni a tandíjat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top