nlc.hu
Aktuális

Bakács Tibor éhségsztrájkba kezd

Bakács Tibor hétfőn éhségsztrájkba kezd

Nem vesz magához sem ételt, sem innivalót a volt újságíró, amíg nem változtatják meg a végrehajtásról szóló törvényt.

Hétfőtől kemény éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor. Közösségi oldalán osztotta meg ennek okát, mint mondja, már nem lát más kiutat, halálra ítéltnek érzi magát, és úgy látja, nincs más választása.

„Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát.” – írja bejegyzésében. „Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány színjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság” – folytatja tovább.

Fotó: Vörös Szilárd

Fotó: Vörös Szilárd

A volt újságíró azt írja, jelenleg 310 ezer forintos fizetésért egy depóban, amely lényegében csak párizsira elég a mindennapokban. Számít rá, hogy sztrájkja során esetleg erőszakoskodni fognak vele, netán pszichiátriára küldik, de már nem érdekli ez sem, mert elege van az életből és abból, hogy minden erejével azon kell dolgoznia, legalább a létminimum képes lehessen vegetálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top