nlc.hu
Aktuális

Márciusi időjárás rekord

Rekordokat dönt a márciusi időjárás

Harminc éves csúcs dőlt meg éjszaka, és a következő napokkal is elégedettek lehetünk majd, ha túlesünk a szombati esőzéseken.

Március 1. éjszakáján megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord is: a legmagasabb napi minimum-hőmérséklet 30 éve fennálló rekordja lett a múlté. Tatabányán 10,7 fokot mértek, amely két tizeddel lépte túl azt a 10,5 fokot, melyet 1994-ben mértek Lentiben.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A következő napokban szintén nagyon enyhe időre számíthatunk, bár az esernyőt nem árt, ha magunkkal visszük. Szombaton záporokkal és zivatarokkal is kell számolnunk a 10-17 fok mellett, vasárnap viszont már ennél naposabb időre lehet készülni. Eső leginkább Keleten, Észak-Keleten fordul majd elő, de ott is csak kisebb záporok formájában. A legmagasabb hőmérséklet a hét utolsó napján 13-18 fok lesz, és hétfőn is hasonló idő vár majd ránk. Széllel azonban mind vasárnap, mind hétfőn számolnunk kell majd, így a hőérzetünk kissé alacsonyabb lehet annál, mint amit a hőmérő mutat. Egészen keddig tart majd ez a kellemesen magas csúcshőmérséklet, az előrejelzések szerint a hét közepétől kisebb lehűlés érkezik, bár ettől sem kell kétségbeesnünk, hiszen az Időkép szerint a nappali legmagasabb hőmérséklet nem fog majd a hét folyamán 10-11 fok alá esni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top