Szörnyű tragédia: meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

nlc | 2024. Március 04.
Több embert kellett kórházba szállítani a baleset után.

Összeütközött, majd a járdára hajtott és több gyalogost elsodort két autó hétfő délután Debrecenben. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére azt mondta, öt mentőautó, köztük rohamkocsi és gyermekmentő, valamint egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A helyszínen hét sérültet találtak, akik közül egy nő életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni, ő a helyszínen életét vesztette. Egy gyermeket és egy felnőttet életveszélyes állapotban, négy felnőttet pedig stabil állapotban, könnyebb sérülésekkel szállítottak a Kenézy Gyula Kórházba.

A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat a környező utcákba terelik. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tragédia a Faraktár utcában, a 48-as főút 1-es kilométerszelvényének közelében történt.

Fotó: Getty Images

Az utóbbi időszakban sokszor lehetett olvasni olyan balesetekről, amikor járdára vagy megállóba hajtva vagy gyalogátkelő-helyeken gázoltak el embereket. 

Tavaly késő ősszel négy nap alatt ötször ütöttek el zebrán átkelő gyerekeket és családokat Budapesten, egy napon háromszor is történt ilyen jellegű gázolás.

Exit mobile version