nlc.hu
Utazás

Sorozatos gázolások zebrán

Egy nap alatt többször is zebrán átkelő bakakocsis anyukákat gázoltak el Budapesten

Reagált a rendőrség.
babakocsi

Négy nap alatt ötször ütöttek el zebrán átkelő gyerekeket és családokat Budapesten, egy napon háromszor is történt ilyen jellegű gázolás – írja honlapján a rendőrség, az autósoktól és a gyalogosoktól is figyelmesebb közlekedésre kérve.

  • Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a 18. kerületben, a Nagykőrösi úton 2023. november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.
  • A 16. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és 9 éves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén 4 éves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Ugyanezen a napon 18 óra után a 14. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.
  • Két nappal később, szerdán 17 óra után a 21. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.
  • Csütörtökön 16 óra körül a 12. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság valamennyi esetben eljárást indított.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ilyenkor, késő ősszel már korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt az autósoknak fokozott óvatossággal kell közlekedni. A zebrák megközelítésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mindig számítani kell a gyalogosokra. Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni: az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, illetve ilyenkor érdemes élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat viselni.

Korábban fotókkal is szemléltettük, hogy nem mindegy, milyen színű ruhába öltöztetjük a gyerekünket esős, ködös időben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top