nlc.hu
Utazás

Elgázolt macska miatt kell kártérítést fizetnie a francia vasúttársaságnak

Elgázoltak egy macskát – a gazdái hiába jelezték, hogy a sínek között rejtőzött el

A vétkes vasúttársaságnak pénzbüntetést kell fizetnie.

Az illetékes bíróság úgy döntött, hogy kétezer euró, vagyis mintegy 750 ezer forint kártérítést kell fizetnie az SNCF francia vasúttársaságnak, mert egy vonat elgázolt egy macskát, írja az MTI.

A szerencsétlenül járt állat a hordozójából ugrott ki nem sokkal a vonat indulása előtt, gazdái pedig jelezték a vasúttársaság dolgozóinak, hogy a macska vélhetően a sínek között rejtőzött el, ennek ellenére a vonat elindult a Paris-Montparnasse állomásról.

Vonat áll egy franciaországi vasútállomáson

Képünk csak illusztráció (Fotó: Robin Tutenges / Hans Lucas via AFP)

Állatvédő szervezetek a bíróságon azzal érveltek, hogy egy elhagyott poggyász miatt is megállítanak egy vonatot, egy állat élete pedig mégsem elég indok erre, ezért szerintük az SNCF szándékosan kegyetlenül járt el. A macska egyik tulajdonosa érzéketlenséggel vádolta meg a vállalatot, és azt állította, hogy a vasúttársaság egyetlen levelére sem válaszolt.

Az SNCF szerint az adott helyzetben egyáltalán nem volt nyilvánvaló, hogy a macska hol bújt el, és csak akkor vették észre, amikor a vonat elindult. A tárgyalást vezető bíró szerint a cég „nem bocsátotta rendelkezésre a kellő emberi erőforrást, hogy a macskát a vonat indulása előtt kimentsék”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top