nlc.hu
Utazás

Kártérítést kér az olasz rendőrségtől egy magyar modell

Komoly kártérítést kér a magyar modell, akit Rómában drogdílernek hittek

A hotelszobában tartóztatták le, több mint 70 napot volt börtönben.

Százezer euró kártérítést kér Gila Gréta szépségmodell, miután 2019-ben három hónapon át tartották előzetesben, ugyanis egy, a római reptéren droggal lebukott nő azt vallotta, hogy ő a díler. Az ügyben február 22-én dönt a római fellebbviteli bíróság, írja a hvg.hu.

Az Il Messaggero olasz napilap információi szerint a 24 éves Gila Gréta 2019 márciusában azért tartózkodott Rómában, hogy onnan Tokióba induljon tovább egy fotózásra. Szállodai szobájában tartóztatták le nemzetközi drogkereskedelem vádjával. Állítása szerint először azt hitte, hogy emberrablók törtek rá a hotelszobájában, mert eszébe sem jutott, hogy bűncselekménnyel vádolják. Néhány órával később már egy börtöncellában ült egy idegen országban, és semmit sem értett abból, ami történt körülötte.

Gila Gréta

Fotó: Youtube

Gila Gréta, akire az olasz lapok szépségkirálynőként hivatkoznak, összesen 74 napot töltött a börtönben, míg végül a nyomozó bíró alaptalannak találta a gyanúsítást. Tíz hónappal később, decemberben kapta meg a levelet, amelyben a bíróság tájékoztatta őt, hogy tévedés történt.

Időközben azonban lemondták a japán fotózását, illetve egyéb munkáit egymás után mondták vissza, az előzetesben töltött három hónap pedig tönkretette a mentális egészségét, álmatlanságtól, pánikrohamoktól és depressziótól szenvedett.

Az ügyvédje azt mondja, a kártérítéssel szeretnék azt is elérni, hogy a hatóságok körültekintőbben járjanak el a meggyanúsítások során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top