nlc.hu
Aktuális

Már 3 halottja van a debreceni horrorgázolásnak

Már 3 halálos áldozata van a debreceni horrorgázolásnak, amit egy 19 éves friss jogsis lány okozhatott

Súlyosabb büntetésre számíthat a vétkes sofőr.
debreceni gázolás

Meghalt a kórházban az a háromgyerekes anya és egy 7 éves kisfiú is, akiket még múlt héten ütött el egy autós Debrecenben. Két autó ütközött össze akkor, mert az egyik sofőr nem figyelt a sávváltásnál, majd az utcán, a járókelők közé csapódtak, 5 ember sodortak el. Egy 55 éves nő már a helyszínen meghalt, ketten életveszélyes állapotban kerültek kórházba.

Egyikük, egy háromgyermekes, 42 éves nő – a szakszerű kórházi kezelés ellenére – egy héttel a baleset után hunyt el. Hunya Szilvia a Csokonai Nemzeti Színház operatagozatának volt a titkára. Halálával 3 kisfiú maradt félárván. 

A rendőrség azt is megerősítette a Tényeknek, hogy az elsodort 7 éves kisfiú – aki az édesapjával tartott hazafelé, amikor az autók közéjük vágódtak – sem élte túl a balesetet. Így a tragédiának összesen 3 halálos áldozata lett.

A horrorbalesetet egy 19 éves, friss jogosítványos lány okozhatta, aki a belső sávból a külsőbe akart átsorolni, de nem vette észre a mellette haladó sötét kocsit, emiatt összeütköztek, majd felhajtottak a járdára.

Mivel a szerencsétlenségnek 3 halálos áldozata van, a vétkes sofőr is súlyosabb büntetésre (2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre) számíthat.

Suba István, a Hajdú-Bihar Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára is megerősítette, hogy a baleset elsődleges oka a szabálytalan sávváltás volt. “Sok szerencsétlen körülménynek kellett összeadódnia ahhoz, hogy ebből tragédia legyen. Éppen olyan szögben találkozott a két autó, hogy lesodródtak az útról, ráadásul a nagyon közeli járdán sokan voltak, akik éppen leszálltak egy buszról és átkelni készültek a zebrán” – mondta el a Debrecen Televízió Közügy című műsorában. Arra  is kitért, hogy az időpont munkaidő utáni volt, amikor az emberek általában fáradtabbak már, mint reggel. Ilyenkor a forgalom is sűrű, sötétedni kezd: ezek mind lehetnek befolyásoló tényezők, de – mint hangsúlyozta – nem szükségszerű, hogy belőlük ilyen tragédia alakuljon ki.

A szakember arról is beszélt, hogy a kutatások szerint a jogosítvány megszerzése utáni első 2 évben lehetünk leginkább közlekedési baleset okozói. Ez később folyamatosan csökken, ám ahogy idősödünk, az esély ismét nőni kezd. 

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top