nlc.hu
Aktuális
Halálos balesete miatt lemondott az alpolgármester

Halálra gázolt egy biciklist a traktorozó alpolgármester, lemondott – a választáson azonban indul

Az áldozat bátyja szerint az alpolgármester volt a hibás, ő viszont éppen az ellenkezőjét állítja.
gázolás

Lemondott az alpolgármester, aki traktorral halálra gázolt egy bicikliző férfit a Szabolcs megyei Laskodon – számolt be az RTL Híradó. A 60 éves áldozat a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A tragédia április végén történt, az elgázolt férfi öccse képtelen belenyugodni. Azt mondja, bátyja az ebédért ment, amikor baleset érte. Percekkel a gázolás után már ő is baleset helyszínén volt. “Közel jöttünk, akkor láttuk, hogy a testvérem fekszik a földön. A traktoros annyit mondott: nem láttam, elütöttem” – mesélte megtörten Strankula János, akinek a testvérét hátulról gázolta el a traktort vezető alpolgármester. A férfi szerint a tragédia egy nagyméretű zsák miatt történt. Szerinte az alpolgármester megpróbált eltüntetni egy nagy zsákot, ami a traktorra volt szerelve és attól nem látta a testvérét.

“Leesett a zsák. Az volt az első, hogy gyorsan eldugták. Ezt körülbelül 3 órán keresztül tagadta a rendőrségen, azt állítva, hogy nem volt zsák. Az egyik rendőr azonban megtalálta a szemközt lévő házban a zsákot, és kidobta az útra” – mondta el Strankula János.

A gázoló alpolgármester nyilatkozni nem akart, csupán annyit közölt, hogy azért mondott le, mert így érezte helyesnek. Szerinte a baleset a biciklis figyelmetlensége miatt történt, aki oldalról ment neki a traktorjának. Minden más rágalom – állítja a választáson függetlenként induló politikus.

A rendőrségnél büntetőeljárásban indult vizsgálat, gyanúsítottként még senkit sem hallgattak ki.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó- videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top