nlc.hu
Aktuális

Fejlemények a debreceni gázolás ügyében

Egy 19 éves, friss jogsis lány okozhatta a debreceni horrorbalesetet

Egy félresikerült sávváltás miatt történt a karambol.
debreceni gázolás

Mint arról beszámoltunk, járókelők közé hajtott és elütött 5 gyalogost Debrecenben két autó hétfő délután, miután összeütköztek és megpördültek. Egy 55 éves nő olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy életét vesztette. Életveszélyben van egy 7 éves kisfiú és egy 42 éves nő is, négyen könnyen sérültek meg. 

“Csak azt láttam, hogy két autó repül a levegőben, fel a járdára, neki a hatalmas vasoszlopnak, ami a jelzőlámpát tartja. Embereket is elsodort a két autó. Egy kisfiút is, aki mozdulatlanul feküdt a járda és az úttest közötti füves szigeten” – nyilatkozta az RTL Híradónak egy szemtanú. 

A karambol egy félresikerült sávváltás miatt történt. A két autó egy buszmegálló közelében járt már, amikor az egyik jármű – amit egy, friss jogosítvánnyal rendelkező, 19 éves lány vezetett – ki akart sorolni a külső sávba, ahol viszont egy másik kocsi – amelynek egy középkorú férfi volt a sofőrje – halad. Egymásnak csapódtak, majd mindkét kocsi a járdára hajtott, végül egy oszlop fogta meg őket. Mindketten használták a biztonsági övet, csak könnyebben sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

Az egyetem keddi tájékoztatása szerint a mentők a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába a hétfői baleset helyszínéről két súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak. A gyermek állapotáról a család kérésére nem adhatnak felvilágosítást, a felnőtt sérültet jelenleg is intenzív osztályon ápolják, állapota stabil. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjába szállított három könnyű sérült közül ketten ambuláns ellátás után hétfőn elhagyhatták az intézményt, egy sérültet a traumatológiai osztályon ápolnak.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrök.

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top