nlc.hu
Aktuális

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Szörnyű tragédia: meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Több embert kellett kórházba szállítani a baleset után.

Összeütközött, majd a járdára hajtott és több gyalogost elsodort két autó hétfő délután Debrecenben. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére azt mondta, öt mentőautó, köztük rohamkocsi és gyermekmentő, valamint egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A helyszínen hét sérültet találtak, akik közül egy nő életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni, ő a helyszínen életét vesztette. Egy gyermeket és egy felnőttet életveszélyes állapotban, négy felnőttet pedig stabil állapotban, könnyebb sérülésekkel szállítottak a Kenézy Gyula Kórházba.

A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat a környező utcákba terelik. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tragédia a Faraktár utcában, a 48-as főút 1-es kilométerszelvényének közelében történt.

Zebrán hajt egy autó

Fotó: Getty Images

Az utóbbi időszakban sokszor lehetett olvasni olyan balesetekről, amikor járdára vagy megállóba hajtva vagy gyalogátkelő-helyeken gázoltak el embereket. 

Tavaly késő ősszel négy nap alatt ötször ütöttek el zebrán átkelő gyerekeket és családokat Budapesten, egy napon háromszor is történt ilyen jellegű gázolás.

  • Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a 18. kerületben, a Nagykőrösi úton 2023. november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.
  • A 16. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és 9 éves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén 4 éves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Ugyanezen a napon 18 óra után a 14. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.
  • Két nappal később, szerdán 17 óra után a 21. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.
    Csütörtökön 16 óra körül a 12. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top