nlc.hu
Aktuális

Rázuhant egy szarvas az autóra, meghalt az utas

Rázuhant egy szarvas az autójukra, szörnyethalt az anyósülésen utazó nő

Agyonnyomta a több mint 200 kilós állat.
szarvasgázolás,

Szörnyethalt egy 39 éves nő, amikor az autó, amelyben ült, elgázolt egy szarvast péntek este a 117-es úton, Kesztölc és Esztergom között – számolt be a Tények. A több mint 200 kilós állat – amely balról ugrott ki a sofőr elé – nekiütközött a kocsi elejének, a levegőbe repült és az autó jobb oldalára zuhant. A kocsi tetejére csapódva beszakította azt és agyonütötte az anyósülésen utazó nőt.

Három helyről riasztották a tűzoltókat. A baleset áldozata és a sofőr is beszorult a kocsiba, úgy kellett a tűzoltóknak feszítővágóval kiemelni őket a roncsból.

A kocsit egy középkorú férfi vezette, ő túlélte a balesetet, de súlyosan megsérült a gerince. Kórházba szállították.

A tragédiában a szarvas elpusztult, a helyi vadásztársaság vitte el a helyszínről.

Ezen a szakaszon egyébként tábla figyelmeztet a vadveszélyre. Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakember szerint ilyenkor érdemes lassabban menni. “Ha 10-15 km-rel csökkentjük a megszokott sebességünket egy ilyen szakaszon, az már nekünk másodperceket jelent arra, hogy a megfelelő megoldást megtaláljuk, ha esetlegesen elénk ugrik egy vad” – hangsúlyozta Csörgő László.

Tavaly ősszel Nyírbogdánynál ütközött szarvassal egy autós. Egy anya vezetett, hátul két kisgyereke utazott; ők túlélték a balesetet.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top