nlc.hu
Aktuális

A 142E busz kálváriája

Kiderült, ezért tévedt el és akadt el egy busz a budapesti Havanna lakótelepen

A főút helyett a szervizútra keveredett a jármű.
eltévedt busz

Mint azt megírtuk, eltévedt a csuklós busszal a sofőr és elakadt egy szűk utcában szombat délután Budapesten, a Havanna lakótelepen – erről felvételek is készültek. A Határ úti metrómegálló felé tartó 142E járat letért a szokásos útvonaláról: a megállója néhány méterrel odébb, a járda túloldalán, a főúton van, valamiért mégis a szűk szervizútra keveredett. 

Az RTL Híradó riportja szerint a helyiek közül többen úgy tudják, hogy a sofőr először járt ezen a vonalon és az utasok navigálták rossz helyre, a szűk utcába. “Irányították, hogy merre menjen, hogy kanyarodjon, hogy ne érjen más autókhoz hozzá. Próbáltak segíteni neki. (…) Elnavigálták rossz helyre, és akkor ő befordulhatott a Penny-nél, ami ott is szűk, ha meg még tovább megy, akkor még szűkebb” – nyilatkozta egy szemtanú.

Elképzelhető, hogy az utasok azt mondták, hogy az áruháznál kell befordulni, ez viszont az üzlet előtt és után is lehetséges. Az egyik vezet a szűk utcába, a másik pedig a busz rendes útvonala. 

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint elképzelhető, hogy nem volt elég sofőr, és olyat küldtek, aki nem ismerte a járatot. “Valakit oda kellett küldeni, hogy járja le ezt a számot, ő meg hibázott. Azt, hogy mekkorát hibázott, vagy milyen következményei lesznek, azt majd kivizsgálják. De emberek vagyunk, tévedhetünk. A buszvezető is ember, bármennyire is szokatlan egyeseknek” – reagált a történtekre Naszályi Gábor.

A BKK szolgáltatójához, az ArrivaBushoz tartozó jármű kanyarodás közben több autót is megrongált. A rendőrségnél azt mondták, nem érkezett hozzájuk bejelentés.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top