nlc.hu
Aktuális

Felfüggesztett büntetést kapott a férfi, aki bántalmazta négyhónapos gyermekét

Felfüggesztett büntetést kapott a férfi, aki bántalmazta négyhónapos gyermekét, mert zavarta a kicsi sírása

A férfi tagadta a bűnösségét.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfit, aki életveszélyesen bántalmazta a néhány hónapos csecsemőjét, mert zavarta a sírás. A férfit végül csak életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében találta bűnösnek a bíróság, írja a 24.hu.

Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapításáért, és letöltendő szabadságvesztésért és közügyektől eltiltásért fellebbezett. Hozzátette, a férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy ő csak megrázta a gyermeket.

Bíró a tárgyalóteremben

Fotó: Getty Images

A vádirat szerint a 2021. június 3. napján megszületett gyermeket az anyja időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra az apja felügyeletére bízva otthon. A baba születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, melyet a férfi nehezen tolerált, vele szemben hangos kiabálással vezette le indulatát, majd 2021. szeptember 27. és október 4. között két alkalommal dühében bántalmazta oly módon, hogy a csecsemő fejének bal oldalát közepes erővel nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak.

A gyermek bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen 2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. Az apa ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott.

A babánál életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár meg is halhatott volna. A kisbaba 3-4 hét alatt gyógyult meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top