nlc.hu
Aktuális

Apa és fia quad-balesete Vépen

Quadozni vitte 4 éves kisfiát az ittas apa Vépen, mindketten súlyosan megsérültek

A szemtanúk szerint az apa állni is alig tudott. A baleset után az első dolga nem az volt, hogy a kisgyereken segítsen, hanem az, hogy cigarettára gyújtson.
quad

Fejsérüléssel vitték kórházba a mentők azt a 4 éves kisfiút, akit az apja vitt el quadozni a Vas vármegyei Vépen. A Tények értesülései szerint a férfi ittas volt, a kisgyereken pedig nem volt bukósisak. Először az árokba hajtottak, majd nekicsapódtak egy villanyoszlopnak.

Egy szemtanú szerint az apa állni is alig tudott, sőt beszélni is, amikor többen odafutottak, mert meghallották, ahogy a földön fekvő gyerek sírni kezd. “Jött tegnap este egy quados, elől ült a kisfiú, a férfi mögötte. Ahogy leértek a betonútra, rágyorsított, majd teljesen elhalkult az egész. Odanéztünk, azt hittük, csak elment, de aztán megláttuk, hogy benne van az árokban” – nyilatkozta, hozzátéve: a kisfiúnak vérzett a homloka, valamint a szeme alatt.

A szemtanúk azt mondták, a férfi nem különösebben zavartatta magát a baleset után. Az első dolga nem az volt, hogy a kisgyereken segítsen, hanem cigarettára gyújtott.

A kiérkező mentők mindkettőjüket kórházba szállították. A kisfiú súlyos koponyasérülést szenvedett, míg az apja súlyos végtagsérüléseket.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakember szerint több szabálytalanság is történhetett. “Egy segédmotoros kerékpár kategóriába be lehetne sorolni, ahol egyértelműen kötelezőek a védőfelszerelések, tehát a bukósisak használata kötelező. És ami nagyon fontos, hogy segédmotoros kerékpáron személyek nem szállíthatók, tehát csak a vezető ülhet rajta” – hívta fel a figyelmet Csörgő László.

A baleset körülményeit a rendőrség is vizsgálja.

Nemrég ugyancsak balesettel végződött egy apa-kisfia quadozás. Akkor a férfi az óvodás gyerekével akart kaszkadőrmutatványt bemutatni Nagykökényesen, ám tömegbalesetet okozott, a férfi ugyanis – az amatőr módon szervezett kaszkadőrbemutatón – a nézők közé hajtott quaddal. Vádat emeltek ellene.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top