nlc.hu
Aktuális

Kidobta a felhasználókat a Facebook, a Messenger és az Instagram

Kidobta a felhasználókat a Facebook, a Messenger és az Instagram, de most már meg lehet nyugodni

Most szerencsére nem tartott több órán át a leállás, a szolgáltatások lassan magukhoz térnek.

Kedden délután fél öt előtt sokunk aggódva vette észre, hogy kidobta a Facebook, és nem is engedi vissza. Ilyenkor az emberben elsőre felmerülhet az, hogy esetleg hackerek áldozata lett, de most is gyorsan kiderült, nem ez történt, hanem egy sokakat érintő leállásról van szó.

Ez pedig természetesen nemcsak a Facebookot érintette, hanem a szintén a Metához tartozó Messengert, Instagramot, illetve a legújabb szolgáltatásukat, a Threadset is. 

A Downdetector szerint nem csak a magyar felhasználók jártak így, globális volt a hiba, aminek az okairól részleteket egyelőre nem tudni.  „Tudomásunk van egy Facebook-bejelentkezést érintő problémáról. Mérnöki csapataink aktívan keresik a probléma mielőbbi megoldását” – közölték az illetékesek. 

Facebook telefonos alkalmazás

Fotó: Pexels

Mint a 444.hu is írja, Egy óra után kezdett magához térni a Meta: a Facebook és a Messenger számítógépen újra elérhetővé vált, de az Instagram és a Threads nem, és az appok sem mind tértek magukhoz. Másfél óra után viszont már minden újra rendben működött.

Elon Musk természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, és büszkén posztolta a következőt az X-en.  „Ha ezt a posztot olvasod, az azért van, mert a mi szervereink működnek.” 

Legutóbb 2021 októberében volt egy nagyobb leállás a Facebooknál, és akkor több óráig tartott, mire helyre tudták hozni a hibát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top