nlc.hu
Aktuális

Kávéhiány Európában

Kávéhiány jöhet Európában

Rossz idők jöhetnek a kávékedvelőkre. Kávéhiányra és magasabb árakra számíthatnak.

Baljós előrejelzést tett közzé a a német kávéipari szakmai képviseleti szervezet, a Deutscher Kaffeeverband. Számításaik szerint az európai kávépiacon komoly hiány léphet fel és a még beszerezhető kávé ára is jelentősen emelkedni fog.

kávébabok

Drágulhat a kávé (Fotó: Pexels.com)

Emögött egy tavaly hatályba lépett, az erdőirtásmentes ellátási láncokról szóló uniós rendelet állhat, melynek értelmében a jövőben a vállalatoknak átvilágítási nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy 2020. december 31. után nem irtottak ki vagy károsítottak erdőt termékeik előállításához.

 Holger Preibisch, a német kávészövetség ügyvezető igazgatója az uniós rendelet alkalmazásának elhalasztását kérte a Lebensmittel Zeitung cikkében.
    
Az EU-Bizottság nem osztja a Deutscher Kaffeeverband aggályait. A német dpa hírügynökségnek az ügyben feltett kérdésére az illetékes szóvivő azt a választ adta, hogy „nincs tudomásuk olyan tényekről, amelyek alapján arra lehetne következtetni, hogy a rendelet az élelmiszerárak emelkedését eredményezné. A rendelet hatálya alá tartozó nyersanyagárakra gyakorolt hatás várhatóan nagyon korlátozott lesz.

Megdőlt az egyik legerősebb tévhit a kávéról. Akik megpróbálják kerülni a koffein fogyasztását, gyakran döntenek a koffeinmentes változat mellett. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez a lehető legjobb megoldás a koffein mérséklésére, sőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top