nlc.hu
Aktuális

Autóról leeső létra

Létra repült le menet közben egy autóról a 35-ös főúton, videón a hajmeresztő jelenet

Centiken múlt, hogy betörje a mögötte haladó kocsi szélvédőjét.
létra

Menet közben esett le egy autó utánfutójáról egy létra és több fém állványdarab is a 35-ös főúton – számolt be a Tények. Nem rögzítették megfelelően, ezért repültek le és majdnem nekicsapódtak a mögötte haladó autónak. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt komoly baleset. A felvételt készítő sofőr épphogy félre tudta rántani a kormányt, és a fékbe is bele kellett taposnia. 

A sokkoló jelenetet a Bp-i Autósok oldalára töltötték fel.

Amikor szállítunk valamit utánfutón, vagy az autó csomagtartóján, vagy a tetőtérben, akkor mindig arra kell gondolnunk, hogy van egy légellenállása az autónak. Jöhet bármilyen szél, és ezzel szemben rögzítünk kell úgy a járművünkön, hogy semmilyen formában ne tudjon elrepülni, vagy megmozdulni, és ezáltal másnak veszélyhelyzetet ne okozzunk” – hívta fel a figyelmet Kőrösi Brigitta, gépjárművezető oktató, aki szerint nem sokon múlt a tragédia. “Szemből is érkeznek, tehát itt akár nagyobb baleset is lehetett volna ebből, mert a létra betörhette volna a mögötte haladó autó szélvédőjét, vagy ha elrántja a kormányt, akkor a szemből jövőnek ütközhetett volna” – jegyezte meg. 

Egy, a Tényeknek nyilatkozó ügyvéd szerint, mivel a sofőr felelőtlen volt, komoly szabálysértést követett el, ezért – közúti veszélyeztetés bűntette miatt – akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

Nem ez az első eset, hogy a rosszul rögzített rakomány balesetet okozott. Négy évvel ezelőtt ezelőtt már bemutattunk egy ilyen incidenst, akkor is egy autó elé zuhant egy furgonról leeső létra, szintén hajszálon múlt a tragédia. Ugyancsak rosszul rögzítették a furgonra a létrát, és egyszerűen leröpült menet közben Budapesten, a Budakeszi úton. A megdöbbentő esetet akkor is furgon mögött érkező autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top