nlc.hu
Aktuális

Román doktornő hálapénzes ügyei

147-szer fogadott el hálapénzt egy doktornő Romániában, őrizetbe vették

Eljárás indult ellene.
hálapénz

Őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték a pitești Megyei Sürgősségi Kórház pszichiátriai osztályának vezetőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy több mint 140 alkalommal fogadott el hálapénzt – írja a maszol.ro.

Vesztegetés elfogadásának folyamatos elkövetése miatt indult ellene eljárás. A kórházban és az otthonában is tartottak házkutatást. 

Az orvosnő 2023 májusa és augusztusa között a pszichiátriai osztályon található irodájában több alkalommal is különböző pénzösszegeket fogadott el betegektől vagy hozzátartozóiktól, 50 és 500 lej (átszámítva mintegy 4 ezer és 40 ezer forint) közötti összegeket, valamint tárgyi ajándékokat. 

Magyarországon egyébként a Nemzeti Védelmi Szolgálat tavaly 19 esetben tett feljelentést egészségüggyel kapcsolatos ügyekben. Volt köztük jogellenes vényfelírás, volt olyan doktor, aki vizsgálat nélkül állapított meg alkalmasságot, vagy VIP-ellátást adott pénzért cserébe. Összesen 10 olyan ügy volt, ahol konkrétan hálapénz átadása történt, ez egyel kevesebb, mint 2022-ben. Jász-Nagykun-Szolnokon volt olyan kardiológus, aki 67 alkalommal fogadott el hálapénzt, egy belgyógyász Vas megyében pedig 23 alkalommal tett így.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top