nlc.hu
Aktuális

Drónnal keresik az öt embert megsebesítő medvét Liptószentmiklóson

Hőkamerás drónnal keresik a medvét, amelyik öt embert megsebesített Liptószentmiklóson

A vasárnapi medvetámadás után rendkívüli helyzetet hirdettek, és hajtóvadászat indult, hogy felkutassák az állatot.
Medve Liptószentmiklóson

Még nem sikerült kilőni azt a medvét, amely öt embert sebesített meg vasárnap Liptószentmiklóson, Szlovákiában. Az állat továbbra is az erdőben kószál, hőkamerás drónnal keresik – írja a Bumm.sk.

Több mint egytucat szakember próbálja felkutatni a ragadozót, az akcióban a természetvédelmi hivatal és nemzeti parkok munkatársai vesznek részt, de együttműködnek velük a vadászok, valamint a rendőrök is.

A Liptószentmiklós utcáin futkosó medvét vasárnap dél körül vették észre a helyiek, az állat a rakparton és a bevásárlóközpontnál is felbukkant, több videót készített róla. A város tájékoztatása szerint öt személy – egy tízéves kislány, egy 32 és egy 72 éves férfi, egy 49 és egy 58 éves nő – megsérült, karmolást vagy medveharapást szenvedett. Kórházi ellátást egyikük állapota se igényelt. Végül a rendőrök kergették vissza a medvét az erdőbe.

Az eset után rendkívüli helyzetet hirdettek, az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy különösen az éjszakai és reggeli órákban ne tartózkodjanak a lakott területen kívül.

Pár nappal korábban a közelben, a liptószentmiklósi járásbeli Déménvölgy (Demänovská Dolina) község területén két embert üldözőbe vett egy medve, és egy nőt holtan találtak.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/T Taxi Liptov)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top