nlc.hu
Aktuális

Tata mentő baleset

Súlyosan megsérült két mentős, mert nem figyelt az úton a személyautó sofőrje

Szörnyű baleset történt Tatán, eljárás indul a személyautó sofőrje ellen, aki miatt két mentős is súlyos sérülésekkel került kórházba.

A főúton, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel haladt egy segélyhívás helyszínére az a mentőautó, mely szörnyű balesetet szenvedett Tatán. 15:59-kor hajtott a szabályosan közlekedő mentőbe egy kereszteződésben egy autó. Ugyan zöld jelzésen át, de a megkülönböztető jelzéseket figyelmen kívül hagyva hajtott tovább, beleütközve a mentősökbe, akik az ütközés hatására  egy villanyoszlopnak csapódtak – tájékoztatott minket megkeresésünkre a vármegyei rendőrség. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya elmondta, hogy munkatársaik két tagját súlyos sérülésekkel, míg további 5 főt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Fotó: Facebook/tatavaros.hivatalosoldala

Fotó: Facebook/tatavaros.hivatalosoldala

A személyautóban összesen hárman utaztak, a rendőrség a sofőrrel szemben eljárást indít. A sors szomorú fintora, hogy az eset Tatán az Ady Endre úton történt, éppen a rendőrség épületénél lévő kereszteződésben. Tata város Facebook oldalán a baleset kapcsán megjelent post alatt pedig több kommentelő is megerősítette, hogy a helyszínre több mentőautó valamint mentőhelikopter is érkezett, hogy segítsen a sérülteken, egyes beszámolók szerint pedig a súlyos sérültek elszállítása előtt újraélesztésre is szükség volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top