nlc.hu
Aktuális

Majdnem gázolt a mentő a zebrán

Zenét hallgatva kelt át a zebrán, majdnem elgázolta a mentő – videó

Hajszálon múlt a tragédia.
mentő

Egy lépés választotta el attól, hogy elgázolja a gyalogost a megkülönböztető jelzést használó mentő – számolt be a Tények. A nőnek fülhallgató volt a fülében, ezért nem érzékelhette, hogy mi történik körülötte. A megdöbbentő esetet egy kocsi fedélzeti kamerája vette fel a 20. kerületben, a Nagysándor József utcában, és a Bp-i Autósoknak küldték be.

Bár a gyalogos szabályosan indult el, nem nézett szét, ezért centiken múlt az élete. A mentő megkülönböztető jelzést használt, szirénázott és villogott is. A sofőr enyhén jobbra került, a gyalogos pedig hátraugrott, emiatt nem történt baleset.

Több környékbeli szerint a gyalogos felelőtlen viselkedése csaknem az életébe került.

Amellett, hogy a vonuló mentősnek sokkal körültekintőbben kellett volna megközelítenie a lámpával ellátott gyalogátkelőt, a gyalogosközlekedés közbeni zenehallgatás bármikor könnyen a gyalogos életébe kerülhet – jegyzi meg a Bp-i Autósok portál.

A napokban egy villogó rendőrautó is majdnem elütött egy gyalogost a zebrán, a Rákóczi úton, ebben az esetben azonban a gyalogos szabálytalanul közlekedett. El sem indulhatott volna a zebrán, mivel piros volt neki a lámpa.

Amúgy felfüggesztett börtönt kapott az a mentős, aki összeütközött egy száguldó motorossal a Rottenbiller és a Wesselényi utca kereszteződésében még 2021 márciusában. Egy várandós nőhöz riasztották, a helyszínre sietve karambolozott a motorossal, aki életét vesztette. A büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették, az ítélet viszont nem jogerős. A vádirat szerint a mentőautó sofőrje úgy haladt át a piros lámpán, hogy nem győződött meg kellő mértékben arról, hogy a neki balról érkező összes jármű biztosítja-e számára az akadálytalan továbbhaladást, pedig a KRESZ szerint kötelessége lett volna. Ugyan a motoros a megengedettnél közel kétszer gyorsabban közlekedett, de az ütközést kisebb sebességgel sem tudta volna elkerülni. 

Kiemelt fotó: MTVA/Bizományosi: Róka Dániel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top