nlc.hu
Aktuális

Tragédia a rally versenyen

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n, négyen meghaltak – frissítve!

A versenyt azonnal leállították, a körülmények tisztázása folyamatban van.

Halálos tömegszerencsétlenség történt a 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyen. Több személy meghalt és többen megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A rendőrség beszámolója szerint Lábatlan és Bajót között történt a tragédia. Az eddigi adatok szerint a rally-versenyen részt vevő egyik autó – eddig tisztázatlan okból – lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek.

A versenyt megszakították – közölte közösségi oldalán az Arrabona Rally Club.

UPDATE (15:34):

Az M1 Híradójában közzétett felvétel szerint egy versenyautó kisodródott a pályáról és 11 embert sodort el. A köztévé helyszíni tudósítása szerint mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen, vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni. 

Nem először történt tragédia rally versenyen. Tavaly augusztusban a Veszprém-ralin történt halálos baleset, akkor az egyik versenyző, a 47 éves Nemes Csaba vesztette életét. 2022-ben az Ózd-ralin egy 36 éves ózdi nézőt ütött el egy versenyautó. 2019-ben ugyancsak a nézők közé hajtott egy autó a Tótkomlós Rally-n, nyolcan sérültek meg, köztük gyerekek is. 2017-ben a pályabírót ütötték el az Országos Rally Bajnokságon, súlyos koponya- és végtagsérüléseket szenvedett.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top