15 ezres parkolási díjat jelentett be egy budapesti Lidl

F.C. | 2024. Április 09.
Brutális összeget kérnek el az egyik üzletüknél.

A Lidl üzleteiben többnyire ingyenes a parkolás, azonban egyes boltok esetében eddig is kellett fizetni a második megkezdett óra után, mivel gyakran kihasználták az ingyenes parkolási lehetőséget a potyázó autósok. A parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező kocsik rendre megnehezítették az áruházba érkezők számára a parkolást.

A Lidl egyik budapesti üzleténél azonban most brutálisan megugrott a parkolási díj. A Csalogány utcai üzletnél az első óra továbbra is ingyenes, de a második óra már 1500 forintba kerül, a harmadik órától pedig 15 ezer forintos napidíjat szednek – értesült a Pénzcentrum.

A fővárosban amúgy 5, míg vidéken 6 Lidl-ben fizetős a parkolás a második órától. Ezen üzletek esetében továbbra is 1500 forintot kell fizetni a második órában, a harmadik órától zárásáig pedig 2500 forintot.

Éppen egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogyan viszonyulnak az üzletláncok a fizetős parkoláshoz. Egy akkori összeállítás szerint a Tesco mindössze egy áruházuknál (a budapesti Soroksári úti hipermarketnél) működtet fizetős parkolási rendszert, más üzletüknél nem tervezik a bevezetését. A Spar folyamatosan ellenőrzi a parkolóinak a telítettségét, míg az Auchan egyelőre nem gondolkodik azon, hogy pénzt kérjen a parkolásért. Az Aldi több üzleténél is alkalmazza a sorompós parkolórendszert. Jellemzően azoknál az egységeinél vezette be, amelyeknél a belvárosi elhelyezkedés, illetve az üzlet környéki utcák magas parkolási díja miatt sokan használták az Aldi magánterületnek számító parkolóit ingyenesen. 

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László

Exit mobile version