nlc.hu
Aktuális

20 ezer forintba került másfél nap parkolás a kórháznál

Sürgős ellátásra volt szüksége, 20 ezer forintot fizetett másfél nap kórházi parkolásért

Még a reptéri parkolás sem kerül ennyibe...

Érdekes dolog történt a minap a Kanizsai Dorottya Kórházban: az egyik betegnek sürgősen ellátásra volt szüksége, és mivel nem volt szabad parkoló a kórház körüli utcákban, ezért kénytelen volt a belső parkolóba beállni. 

„Furcsa tüneteim voltak, ezért felhívtam a háziorvosomat, aki egyből figyelmeztetett, hogy menjek be a sürgősségire, mert valami nincs rendben és csak ott tudnak ellátni. Nem találtam kint szabad parkolóhelyet, de mivel tudtam, hogy gyorsan be kell érnem, ezért a belső parkolót választottam. Ahogy felmentem az osztályra, sztrókgyanú miatt egyből bent tartottak. Megkezdődtek a vizsgálatok, amelyek miatt nyilvánvalóan nem tudtam az autóval foglalkozni” – kezdte az nlc-nek a beszámolót a páciens. Másfél napig nem hagyhatta el a kórtermet, majd amikor befejeződtek a vizsgálatok, a nővérek szóltak neki, hogy vigye ki az autót a parkolóból, hiszen drága mulatság lesz otthagyni.

parkolás

„Amikor kimentem és ki akartam fizetni a parkolást, gyakorlatilag sokkot kaptam. 31 órát álltam a parkolóban, ami 18.600 forintomba került. Egyből bementem a biztonsági őrhöz, kérdeztem, hogy kihez tudok fordulni ez ügyben, ők pedig mondták, hogy az üzemeltetésnél tudok panaszt tenni. Adtak egy kontaktot, de persze ki kellett fizetnem a díjat, csak úgy engedtek ki. Hozzátenném, ekkor még nem hagyhattam el a kórházat, hiszen még mindig az eredményekre várok. Az üzemeltetésről kaptam egy válasz e-mail-t, amiben közölték, hogy egy forintot sem engednek a kifizetett összegből” – mondta lapunknak a férfi.

Mint kiderült, a kórházban dolgozók évi 40 ezer forintért használhatják a belső parkolót, ezzel szemben a páciensnek majdnem 20 ezrébe került a másfél nap. 

Kerestük a kórházat, a következő választ kaptuk tőlük: 

„A Kanizsai Dorottya Kórház területén kialakított parkoló kultúrált, őrzött körülményeket biztosít a személygépjárművek részére.

A parkoló igénybevételéről, annak feltételeiről a kórház honlapján lehet tájékozódni, vagy bármely munkatársunk készséggel ad felvilágosítást.

Ha valaki nem kívánja igénybe venni a kórházi parkolás lehetőségét, az intézmény körüli utcákban hagyhatja autóját (természetesen ott nem tudjuk garantálni a gépjármű biztonságát).”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top