nlc.hu
Utazás

Üzletláncok, ahol fizetni kell a parkolásért

Még több üzletláncnál jön a fizetős parkolás? Megszólalt az Auchan és a Spar is

Elárulták a legnagyobb hazai láncok, milyen lépéseket terveznek.
bevásárlás

A Világgazdaság annak járt utána, hogy a Penny Market után mely üzletláncok tervezik még a fizetős parkolási rendszer bevezetését.

Az Aldi jelenleg 9 üzleténél alkalmazza a sorompós parkolórendszert, illetve további 10 áruházánál 90 perc ingyenes várakozást követően lesz fizető a parkolás. Az áruházlánc jellemzően azoknál az egységeinél vezetett be sorompós parkolást, amelyeknek a belvárosi elhelyezkedése, illetve az üzlet környéki utcák magas parkolási díja miatt sokan használták az Aldi magánterületnek számító parkolóit ingyenesen. A cég szerint a vásárlók visszajelzése alapvetően pozitív.

A Lidl a lánc a 197 áruháza közül csak néhánynál vezette be a díjköteles parkolási rendszert. Az áruházlánc a vevői panaszok miatt látta ennek szükségét.

A Spar folyamatosan ellenőrzi a parkolóinak a telítettségét, míg az Auchan egyelőre nem gondolkodik azon, hogy pénzt kérjen a parkolásért, mindenesetre folyamatosan vizsgálják a parkolóik kihasználtságát.

A Tesco mindössze egy áruházuknál (a budapesti Soroksári úti hipermarketnél) működtet fizetős parkolási rendszert, más üzletüknél nem tervezik a bevezetését.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top