nlc.hu
Aktuális

Távcsöves puskával fenyegető férfi Pest megyében

Távcsöves puskával terrorizálta az autósokat egy Pest megyei férfi

A távcsöves puska ittas gazdája a kiérkező rendőrökre is ráfogta fegyverét.

Egy Pest megyei férfi hétfőn fegyvert fogott a 10-es főúton elhaladó járművekre. A rendőrség a közelében megállva felszólította a távcsöves puska eldobására. Az elkövető ezután az egyik rendőrre célzott, a fegyver távcsövével követve a járőr mozgását – vesztére. A rendőr kitérő mozdulatot tett, majd megközelítve a férfit

Távcsöves puskával terrorizálta az autósokat egy Pest megyei férfi

megragadta és felfelé tolta a fegyver csövét,

ezután járőrtársával megbilincselte. Az ötvenes évei elején járó, ittas férfi engedély nélkül tartott lőfegyverével legalább 10 percen keresztül veszélyeztette az autósok és a rendőrök életét és testi épségét. Az igazságügyi fegyverszakértő szerint a fegyverben talált három töltény engedélyköteles lőszer, ami a fegyver használata esetén élet kioltására is alkalmas lett volna.

Az ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette

és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, indítványozva letartóztatását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top