nlc.hu
Aktuális

Pszichés beteg volt az ausztrál ámokfutó

Nem terrorista, hanem pszichés beteg volt az ausztrál ámokfutó

Az ausztrál rendőrség biztos benne, hogy nem terrorcselekmény volt az az ámokfutás, amelyben 6 embert ölt meg egy késes támadó, további nyolcat pedig megsebesített.

Ahogy arról beszámoltunk, egy férfi szombaton Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített.

A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították. Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett.

gyászolók

Gyászolók a támadás helyszínén (Fotó: Getty Images)

Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnökének helyettese szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

Cooke hangsúlyozta, egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit.

Tudjuk, hogy az elkövető pszichés problémákkal küzdött” – mondta Cooke. Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének – köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek – az állapota súlyos, de stabil. Sajtóértesülések szerint a gyermek anyja is a halálos áldozatok között van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top