nlc.hu
Aktuális
Orosz rulettet játszott, fejbe lőtte magát

Fejbe lőtte magát egy orosz rulettező tini Somogyban

Online kihívás miatt játszhatta, azonnal meghalt.
fegyver

Orosz rulettezés közben véletlenül fejbe lőtte magát egy 15 éves nagyatádi fiú az otthonában, valószínűleg az apja egyik éles fegyverével – számolt be a Tények. Már nem lehetett megmenteni az életét, azonnal meghalt. A helyiek szerint a szobába benyitó édesanyja talált rá a sokkoló tragédia után.

A történtekről a sonline.hu írt elsőként. A portál úgy tudja, a vadász édesapa engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak, de azt megvizsgálják, hogy a kamasz fiú hogyan kaparinthatta meg a fegyverszekrény kulcsát.

A 15 éves Tibi a szerencsétlenség előtti pillanatokban az interneten csetelt másokkal, az orosz rulett “játék” ugyanis állítólag egy internetes chatszobában zajlott.

A család egyik ismerőse arról beszélt a Tényeknek, hogy a fiú még videót is készített a bátorságpróbának szánt, szörnyű tettről. “A gyerek orosz rulettet játszott, és fel akarta magát tenni a TikTokra” – mesélte.

A helyieket lesújtotta a tragédia.

Az elhunyt fiú Barcson egy szakgimnáziumban tanult. Kollégista volt, de hazajárt a szüleihez és kistestvéréhez nagyatádi otthonukba. Ismerősei szerint ígéretes jövő előtt állt, tanulmányi versenyeken indult, informatikusnak készült. A fiú osztálytársait és tanárait is sokkolták a történtek.

A tragikusan elhunyt fiú családtagjai évek óta vadásznak. Mint a Blikk írja, a helyi erdőgazdaságnál hivatásos erdészként, vadőrként dolgozik az apa, emiatt jár neki szolgálati önvédelmi maroklőfegyver. Egy, a Tényeknek nyilatkozó biztonságtechnikai szakértő szerint a szülők és a lehetséges felbujtók felelősségét is részletesen ki kell vizsgálni.

“Tudta a fiam, hol tartom a fegyverem, nem volt titok, megbíztam benne. (…) Soha nem nyúlt a fegyverekhez, nem is értem az egészet. (…) Nem magam okolom, de tudnom kell, mi a megfejtése annak az éjszakának. Nagyon bízom abban, hogy a rendőrség kideríti, miért is nyitotta ki a fiam a fegyverszekrényt, miért vette ki a pisztolyom, miért töltötte meg azt, s hogyan okozott vele magának halálos sebet” – nyilatkozta a Blikknek az apa.

A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket. A lapinformációi szerint Tibi számítógépét lefoglalták a rendőrök, a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet informatikusai most azt vizsgálják, hogy a baleset időpontjában, illetve az az előtti napokban, hetekben kivel chatelt, kivel játszott a világhálón a kamasz, a chatkamerán keresztül lehettek-e szemtanúi a tragédiának.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top