nlc.hu
Aktuális
Szülők nélkül, forgalomban bicikliző gyerek

Teljesen egyedül biciklizett egy 3 éves Kecskeméten, még az autók közé is kihajtott

Életveszélyesen közlekedett, a piroson tekert át a kisgyerek.
biciklizés

Szülők nélkül biciklizett egyedül, majd hajtott az autók közé a lábbal hajtós futóbiciklijével egy 3 éves kislány Kecskeméten. Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem ütötte el, amikor tilosban ment át a zebrán. 

A vérfagyasztó esetet egy autós fedélzeti kamerája rögzítette. A sofőr ráadásul, ahogy meglátta a sokkoló jelenetet, a kisgyerek után sietett, hogy megállítsa. Tamás elmondta a Borsnak, hogy először arra gondolt, hogy a szülő biztosan csak lemaradt és fut utána, amikor azonban látta, hogy tilos jelzésen is áthaladt a futóbiciklijével a csöppség, már tudta, hogy nem követi őt senki. Ezért kipattant a kocsiból, majd rohant a kislány után, hogy utolérje őt, mielőtt a következő kereszteződéshez érne. Végül két másik férfi segítségével tudta csak megállítani a futóbiciklijén száguldó kislányt, majd azonnal hívták a rendőrséget.

A kislányt a rendőrök juttatták haza a szüleihez.

Utólag kiderült, hogy a kisgyerek megszökött  otthonról, legalább másfél kilométeren biciklizett teljesen egyedül. Tamás nem hibáztatja a szülőket: “Valószínűleg egy óvatlan pillanatban szökhetett el tőlük. (…)  Az viszont felháborító, hogy a két férfit leszámítva még akkor sem segített senki, amikor már kiabálva futottam utána”.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó közlekedési pszichológus szerint a szülőknek nagy felelőssége van a történtekben, de a sofőröknek is, akik elmulasztották, hogy segítsenek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top