Aktuális

Elektromos logisztikai megoldások és hulladékmentes csomagolás egy egészségesebb Földért – Ismerd meg a Mars fenntarthatósági intézkedéseit

A Mars nem ismer kompromisszumot, ha bolygónk védelméről van szó. Erőfeszítéseik közé tartozik a nettó zéró károsanyag-kibocsátási kötelezettségvállalás 2050-ig, a megújuló energiaforrások felhasználásának bővítése és a körforgásos gazdaságnak megfelelő termékcsomagolás-fejlesztés.

A Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója 2017-ben indította el a Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervét, amely tudományos alapokon nyugvó célkitűzéseket fogalmaz meg az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz igazodva. A vállalat a céltudatos növekedés érdekében négy területre fókuszál: Egészséges bolygó, Az emberekért, A jóllét támogatása és Az átalakított csomagolás. A Mars elkötelezetten és következetesen dolgozik azért, hogy jobb világot teremtsen az emberek és a háziállatok számára.

Elektromos logisztikai megoldások és hulladékmentes csomagolás egy egészségesebb Földért - Ismerd meg a Mars fenntarthatósági intézkedéseit
Az egészséges bolygót szolgáló intézkedései felgyorsításáért a Mars Incorporated 2023-ban elindította a Nettó Zéró Kibocsátási Ütemtervét. Célja, hogy a teljes értékláncban 2030-ig a felére, 2050-re pedig nettó zéróra csökkentse az üvegházhatású gázkibocsátást. A terv része a vállalat járműflottájának átalakítása is. Legújabb lépésként az Einride szállítmányozási technológiai vállalattal partnerségben 2030-ig 300 elektromos és digitálisan optimalizált kamion kerül a Mars flottájába Európa-szerte.  A becslések szerint az új járművekkel évente 20 ezer tonna CO2-t lehet megtakarítani, ami a Mars európai közúti közlekedéséből származó üvegházhatású gáz-kibocsátásának évi 10 százalékos csökkenését jelenti.

A Mars további klímavédelmi intézkedései között – amelybe az elkövetkező időszakban 1 milliárd dollárt fektet be – kiemelt helyen áll a körforgásos megoldások fejlesztése, amelyek lehetővé teszik a hulladékmentes csomagolást. Ezért a vállalat arra összpontosít, hogy minden felesleges csomagolóanyagot felszámoljon, olyan csomagolásokat használjon, amelyek nem szennyezik az újrahasznosítási körfolyamatot, csökkentse a szűz műanyagok felhasználását, és olyan csomagolásokat tervezzen, amelyek újrahasznosíthatóak vagy komposztálhatóak, ezzel illeszkedve a jelenlegi vagy a jövőben várható újrahasznosítási infrastruktúrához.

A Mars fenntarthatósági intézkedéseiről bővebb információ a vállalat weboldalán található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top