nlc.hu
Aktuális

Tetten ért betörő Kishunhalason

Álmából felriadó gyerek érte tetten a betörőt Kiskunhalason

Egyáltalán nem szeppent meg a kamasz, sőt kérdőre vonta a tolvajt.
felriad

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyermekszobában kutatott, aminek zajára a kiskorú felébredt, kérdőre vonta a tolvajt, majd visszavette tőle az íróasztaláról elemelt pénzt – írja az ügyeszseg.hu.

A kiskunhalasi betörőnek munkahelye, rendszeres jövedelme nem volt, ezért lopásokból tartotta fenn magát. 2023 elején rendszeresen távozott üzletekből márkás italokkal fizetés nélkül. Egy alkalommal a több mint 400 ezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival kisétált a fotocellás bejárati ajtón keresztül, kihasználva egy vásárló érkezése miatt az ajtó nyitódását.

Kiskunhalas környéki tanyákat is fosztogatott, onnan éjjelente kakasokat vitt el, amiket utóbb eladott.

Elfogását megelőzően, 2023 szeptemberében, éjjel a vádlott a nyitott ajtón át bement egy családi házba. Épp a gyerekszobában kutatott, amikor a zajra az ott alvó gyermek felébredt és nemcsak kérdőre vonta, de vissza is vette a meglepett tolvajtól az íróasztalról frissen elemelt készpénzt. A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő is és együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az ügyészség a – többszörös és különös visszaeső – nőt összesen 9 bűncselekménnyel vádolja. A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top