nlc.hu
Aktuális
Pár nap, és sűrűbben járnak Balatonra a vonatok

Néhány nap, és sűrűbben járnak a Balatonra a vonatok

Hamarosan megkezdődik a MÁV előszezonja, elérhetőbbé válik a Balaton, kiszolgálják a kisebb megállókat is.

Már az iskolai szünet kezdete előtt, május 13-tól fogja járatait sűríteni a MÁV. A június 21-ig tartó előszezonban elindulnak a a déli parton kétóránként közlekedő Déli-Parti InterRégió vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. Budapest és Tapolca között naponta kétóránként Kék Hullám expresszvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg.

Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként Vizipók sebesvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és a part mentén Balatonakarattyától – Káptalanfüred kivételével – minden állomáson, megállóhelyen megállnak.

Hétvégén és ünnepnapokon az előszezonban is közlekedik a Jégmadár expressz, így emeletes KISS motorvonaton lehet utazni Szob és Fonyód között, péntek és szombat éjszaka pedig ismét elindulnak a Bagolyvonatok a déli parton át Keszthelyről a Déli pályaudvarra.

A hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között – korszerű FLIRT motorvonatból álló – Katica InterRégió vonatok is közlekednek, amelyek Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak, így kiszolgálják a kisebb megállókat is. A Balaton elérését Győrből, Szombathelyről és Pécsről is expresszvonatok segítik – ismertette a MÁV-Start.

Vármegye- vagy országbérlettel, valamint a Magyarország24 és a Vármegye24 napijeggyel utazók a balatoni személyvonatok és sebesvonatok mindegyikét igénybe vehetik, illetve a helyjegyes vonatoknál a helyjegyes szakaszokon sem szükséges a helyjegy váltása, ott utazva anélkül is érvényesek a bérletek és a napijegyek.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top