nlc.hu
Aktuális
Elverte a jég Solymárt és Nagykovácsit, bokáig lehetett benne gázolni

Elverte a jég Solymárt és Nagykovácsit, bokáig lehetett benne gázolni

Szupercella csapott le.

Kiadós jégesővel szórta meg a Pilist a szupercella vasárnap este. Budakeszi, Nagykovácsi és Solymár térségében rövid idő alatt annyi jég zúdult le, hogy helyenként bokáig lehetett benne gázolni – számolt be az Időkép.

A portál fotókat és videókat is közzétett arról, hogyan ömlött a jégeső, valamint a cseresznye nagyságú jégszemekről is.

Fellélegezni egyelőre nem lehet, mivel a következő napok újabb zivatarokat tartogatnak. A héten ugyanis folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő. Elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Pünkösdhétfőn mindenütt többórás napsütés várható, de különösen a déli óráktól egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet; heves zivatarok is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Kedden több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, majd a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 22 és 30 fok között lesz. Szerdától vasárnapig is többórás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, szórványosan valószínű záporeső, zivatar.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top