nlc.hu
Aktuális
Verbális molesztálással vádolja Kozák Danuta, felfüggesztették Csipes Ferenc kajakedzőt

Verbális molesztálással vádolja Kozák Danuta, felfüggesztették Csipes Ferenc kajakedzőt

Őszinte posztban vallott a hatszoros olimpiai bajnok kajakos.

Kozák Danuta csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben. A 37 éves klasszis versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc „erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember „három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát – a szerk.) is”.

Kozák Danuta

Kozák Danuta a 2020-as tokiói nyári olimpián – Fotó: MTI/Kovács Tamás

„A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását” – olvasható a bejegyzésében.

Mint az MTI megtudta, nem sokkal később a szövetség jelezte, hogy sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól.

Csipes Ferenc

Csipes Ferenc és lánya, Csipes Tamara az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023-ban – Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára” – áll a szövetség közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top